Pregled štitnjače

Pregled štitnjače podrazumijeva pregled i razgovor s liječnikom o stanju štitne žlijezde. Naša praksa je da pacijentu objasnimo što se događa u njegovom tijelu, koje funkcije ima štitnjača, a koje njeni hormoni, te što znači nalaz hormona. Na temelju toga se dobiva liječničko mišljenje (povijest bolesti) s preporukom terapije ako je ona potrebna. Osim specijalističkog pregleda, nudimo i drugo mišljenje te redovite kontrolne preglede i u skladu s današnjim vremenom telefonske kontrole.

Tempo života je danas vrlo brz. Stres oko usklađivanja privatnog i poslovnog života, nekvalitetna (brza) prehrana i nedostatno kretanje vode razvoju zdravstvenih problema. Ključno je prepoznavanje zdravstvenih teškoća dok su još na razini simptoma i poremećaja, a ne bolesti.

Kada treba napraviti pregled?

Pregled štitnjače preporučuje preventivno napraviti nakon 30. godine života. Prije dolaska kod liječnika, potrebno je izvaditi krv kako bi se provjerili hormoni. U sklopu pregleda može se napraviti i ultrazvučni pregled (UZV) štitnjače ili punkcija štitnjače ako već postoji sumnjivi čvor. Ukoliko osoba već duže liječi štitnjaču, može se javiti potreba za drugim mišljenjem specijaliste, a isto se preporučuje i prije odlaska na operaciju štitnjače.

Koja stanja štitnjače zahtijevaju redovite specijalističke preglede?

Specijalistički pregled štitnjače služi za dijagnostiku i kontrolu kod:

U Poliklinici Leptir nastojimo naučiti svakog pacijenta što više o njegovom zdravstvenom stanju, kako bi se sam što bolje kontrolirao svoje zdravlje.

Zanima Vas pregled štitnjače?

Za probleme štitnjače na raspolaganju stoji multidisciplinarni tim Poliklinike, na čelu s dr. Antom Škarom, ravnateljem Poliklinike Leptir. Doktor Škaro specijalizirao je otorinolaringologiju te kirurgiju glave i vrata. Dugogodišnje iskustvo u dijagnostici i liječenju bolesti štitne žlijezde dodatan su razlog da nam se obratite..

Za narudžbu i više informacija javite se našim medicinskim sestrama na +385 1 3014 923 ili mailom na info@poliklinika-leptir.hr. Sve naše cijene u svakom trenutku provjerite na cjeniku.