Operacija štitnjače

Poliklinika Leptir koristi suvremene tehnike minimalno invazivne kirurgije kod pacijenata s disfunkcijom štitnjače. Od osnutka 2008. godine, prvi smo izbor za dijagnostiku, liječenje i  minimalno invazivnu kirurgiju štitnjače. Ova kirurška metoda skraćuje trajanje operacije i postoperativni oporavak, uz izvrstan estetski ishod. Pacijent u Poliklinici ostaje kraće od 24 sata, a cijelo vrijeme je pod nadzorom stručnog tima, kojeg čine medicinske sestre, kirurg i anesteziološki tim. Ovakva tehnika donosi niz prednosti. Sam operativni zahvat traje kraće. Destrukcija tkiva je manja. Manja je postoperativna bol. Kraći je postoperativni oporavak.

Akcija u svibnju

Tijekom svibnja pripremili smo promotivne cijene minimalno invazivnih zahvata na štitnjači!

Kada je potrebna operacija štitnjače?

Operacija štitnjače preporučuje se u slučaju dugogodišnjih i ireverzibilnih stanja:

Kako se pripremiti na operaciju štitnjače?

Prvi korak za pristupanje minimalno invazivnom kirurškom zahvatu su konzultacije kod specijaliste. Nakon pregleda, dogovorit ćete termin zahvata, dobiti informacije o okvirnom trajanju zahvata te trajanju oporavka. Dobit ćete i pisane upute za predoperacijske pretrage.

Kako se provodi operacija štitnjače?

U Polikliniku dolazite u popodnevnim satima, operacija slijedi kroz nekoliko sati, pacijent je pod općom anestezijom. Nakon što se smjestite, osoblje kreće s pripremama za Vaš operativni zahvat. Medicinske sestre će Vas redovito obilaziti, a prije zahvata će Vas posjetiti i liječnik specijalist koji će raditi zahvat, liječnik anesteziolog koji će Vaš informirati o anesteziji. Zahvat se izvodi takozvanim ultrazvučnim škarama, inovativnim instrumentom, koji smanjuje destrukciju tkiva i vjerojatnost komplikacija, a ubrzava tijek oporavka. Vanjskih šavova nema već se rez zatvara posebnim ljepilom, kako bi se postigao maksimalan estetski učinak. Na kućni oporavak pacijent se otpušta idući dan, nakon doručka i liječničkog pregleda. Za potpuni oporavak potrebno i nekoliko tjedana, tijekom kojih se preporučuje izbjegavati veća psihofizička naprezanja. Prva postoperativna kontrola je kroz dva mjeseca od operativnog zahvata ili ranije, ako je potrebno.

Zanima Vas operacija štitnjače?

Minimalno invazivnu kirurgiju štitnjače u Poliklinici Leptir od samih početaka radi dr Ante Škaro, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata. Za narudžbu i više informacija javite se našim medicinskim sestrama na +385 1 3014 923 ili mailom na info@poliklinika-leptir.hr. Sve naše cijene u svakom trenutku provjerite na cjeniku.