Kirurgija kožnih promjena

Kožne promjene najprije je potrebno pregledati, što se radi dermatoskopom. Kod kirurgije kožnih promjena, koristimo dva načina rada – uklanjanje radiofrekvencijskim nožem, i uklanjanje klasičnim kirurškim putem.

Dobroćudne kožne izrasline iznad razine kože odstranjuju se inovativnim kirurškim instrumentom – radiofrekvencijskim nožem. Uređaj djeluje na bazi radiovalova, te se uz minimalno oštećenje tkiva postiže izvrstan estetski učinak.

Kožne izrasline u razini kože, kao i nakupine masnog tkiva, lipomi, ateromi i slične izrasline, uklanjaju se klasičnim kirurškim putem. Po potrebi, uzorak se prosljeđuje na patohistološku (PHD) analizu. Na mjestu odstranjene kožne promjene ostaje rana koja se šiva, a šavovi se potom uklanjanju pet do petnaest dana nakon malog zahvata, ovisno o liječničkoj uputi.

 

Zanima Vas pregled i/ili uklanjanje madeža?

Dermatoskopski pregled kožnih promjena te uklanjanje istih radiofrekvencijskim i kirurškim putem u Poliklinici Leptir radi dr Ante Škaro, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Za narudžbu i više informacija javite se našim medicinskim sestrama na +385 1 3014 923 ili mailom na info@poliklinika-leptir.hr. Sve naše cijene u svakom trenutku provjerite na Cjeniku.