Endokrinologija

Endokrinologija je kompleksna grana medicine, koja obuhvaća dijagnostiku i liječenje poremećaja i bolesti endokrinološkog sustava: gušterače, hipofize, te štitne, doštitne, nadbubrežne i spolnih žlijezda. Uz to, uključuje i dijagnostiku i liječenje osteoporoze, poremećaje elektrolita, i drugih metaboličkih bolesti.

Prvenstveno se radi o otkrivanju prekomjernog ili nedostatnog rada navedenih žlijezda, ali i otkrivanju drugih endokrinoloških patologija. Kako bi se dobila puna slika, liječnik će pitati za osobnu i obiteljsku povijest bolesti te napraviti endokrinološki fizikalni pregled. Preporučuje se ponijeti svu dosadašnju medicinsku dokumentaciju.

 

Zanima Vas endokrinološki pregled?

Za cjeloviti endokrinološki pregled u Poliklinici Leptir na raspolaganju su Vam liječnici specijalisti dr Marin Deškin i dr Darko Katalinić, a za dodatan savjet i nutricionistkinja Karmen Matković Melki!

Za narudžbu i više informacija javite se našim medicinskim sestrama na +385 1 3014 923 ili mailom na info@poliklinika-leptir.hr. Sve naše cijene u svakom trenutku provjerite na Cjeniku.