Endoskopski pregled grla i nosa

Bolesti uha, grla i nosa relativno su česte, ali zbog popratnih simptoma nerijetko narušavaju kvalitetu života pacijenta te mogu voditi pogoršanju cjelokupnog zdravstvenog stanja. Upale gornjih dišnih puteva uzrokuju teškoće disanja i glavobolje, a lako se “spuštaju” pa dodatno uzrokuju infekcije ždrijela. Kod djece i osoba oslabljenog imuniteta, upale ždrijela mogu voditi i upalama pluća.

Endoskopski pregled je nadogradnja osnovnog otorinolaringološkog pregleda. Riječ je o bezbolnoj i sigurnoj metodi detaljne dijagnostike grla i nosa. Uređaj kojim se provodi pregled, endoskop, nije ništa drugo nego kamerica na vrhu tanke fleksibilne cjevčice spojene na izvor svjetla.

S obzirom na to da u Polikliniku Leptir na ORL pregled redovito dolaze i mali i veliki pacijenti, naš endoskop prikladan je za dijagnostiku i djece i odraslih, te nudimo:

  • Endoskopski pregled nosa, uključujući i sinusne šupljine
  • Endoskopski pregled grla, uključujući i krajnike te glasnice

Endoskopski pregled često je neizbježan za dobivanje pune slike o zdravlju grla i nosa. Na temelju nalaza će liječnik specijalist preporučiti daljnji tijek liječenja, ili operativni zahvat.

Zanima Vas endoskopski pregled?

Otorinolaringološke preglede i kirurške zahvate u Poliklinici Leptir radi dr Josip Mihalj, specijalist otorinolaringolog i kirurg glave i vrata, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata.

Za narudžbu i više informacija javite se našim medicinskim sestrama na +385 1 3014 923 ili mailom na info@poliklinika-leptir.hr. Sve naše cijene u svakom trenutku provjerite na Cjeniku.