Radiofrekvencijsko uklanjanje kožnih promjena

Kada se radio o uklanjanju madeža, u Poliklinici Leptir koristimo dvije metode – klasičnu kiruršku i radiofrekvencijsku.

Klasična kirurška metoda se preporučuje u slučaju da je madež u ravnini kože i nije ga moguće drugačije ukloniti.

S druge strane, dobroćudne kožne izrasline iznad razine kože moguće je ukloniti inovativnim kirurškim instrumentom, takozvanim “radiofrekvencijskim nožem”. Tom tehnikom koriste se radiovalovi, nakon kojih ostaje mala ranjiva površina. No, ona u pravilu cijeli brzo uz minimalne ožiljke, što omogućava izvrstan estetski ishod.

Napominjemo kako su mjesta uklanjanja madeža osjetljiva, i stoga ih nije preporučljivo izlagati snažnom suncu. Stoga je madeže najbolje uklanjati tijekom jeseni, zime i ranog proljeća, pogotovo ako su na izloženom dijelu tijela poput lica ili ruku.

Zanima Vas pregled i/ili uklanjanje madeža?

Dermatoskopski pregled kožnih promjena te uklanjanje istih radiofrekvencijskim i kirurškim putem u Poliklinici Leptir radi dr Ante Škaro, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Za narudžbu i više informacija javite se našim medicinskim sestrama na +385 1 3014 923 ili mailom na info@poliklinika-leptir.hr. Sve naše cijene u svakom trenutku provjerite na Cjeniku.