Moram operirati štitnjaču: kako otkloniti strah od operacije?

Štitnjača je žlijezda koja upravlja metabolizmom svake stanice i raspodjelom energije u organizmu.
Na taj način osigurava pravilan rad ostalih organa u tijelu.

Početni poremećaji u njezinom radu mogu često biti bezazleni i nespecifični, ali nisu zanemarivi. To su simptomi poput boli u prednjem dijelu vrata i osjećaja pritiska, stezanja kao i otežanog gutanja, umor, probavne tegobe, itd.

Operacija je jedna vrsta liječenja štitnjače kojom se uklanja nefunkcionalni dio štitnjače. To je ujedno metoda izbora ako se u štitnjači nalaze tumorske promjene. Osim toga štitnjača se također operira ako je povećana i čvorasto promijenjena. Tada obično izaziva probleme s gutanjem, a ponekad i s disanjem, u smislu gušenja, stezanja u vratu, “knedle u grlu“. Preporuku o operaciji donosi liječnik na temelju jasne kliničke slike i konzultira se s Vama kako bi Vam pomogao u donošenju konačne odluke.

Strah od operacije je normalna i sveprisutna pojava, međutim operacija štitne žlijezde u Poliklinici Leptir izvodi se na jedan sasvim drugačiji način. Naime, operacijska priprema u našoj Poliklinici obuhvaća sve radnje koje će doprinijeti otklanjanju Vaših strahova.

Dugogodišnje iskustvo našeg ravnatelja, otorinolaringologa i kirurga glave i vrata te izvođenje operativnog zahvata modernom minimalno invazivnom kirurškom metodom jamči skraćivanje boravka u zdravstvenoj ustanovi, minimalno oštećenje tkiva i gotovo zanemarivu poslijeoperacijsku bol te brzo vraćanje svakodnevnoj rutini.

Prije same odluke o uklanjanju štitnjače, konzultirat ćete se s operaterom, doktorom Škarom, a za vrijeme i poslije samog operacijskog zahvata za Vas će se brinuti naše ljubazno i stručno medicinsko osoblje. Prilikom dolaska dozvoljena je pratnja bliske osobe koja će zajedno s Vama dobiti sve potrebne upute za prije i poslijeoperacijski tijek, a Vi ćete imati potrebnu podršku i adekvatan ambijent u kojem ćete se pripremiti za operaciju.

Važno je napomenuti da u cijelom prijeoperacijskom i poslijeoperacijskom razdoblju NISTE SAMI!