Konzultacije za operaciju štitnjače

Prvi korak na putu do kirurškog zahvata su konzultacije za operaciju štitnjače. Operativnim zahvatom u općoj anesteziji može se ukloniti jedan režanj štitnjače ili pak čitava štitnjača, ovisno o preporuci liječnika specijaliste otorinolaringologije, i kirurgije glave i vrata. Operacija štitnjače preporučuje se u slučaju dugogodišnjih i ireverzibilnih stanja:

  • Hipertireoza, tireoiditis, autoimune bolesti
  • Strukturalne promjene (čvorovi ili strume)
  • Dobroćudni i zloćudni tumori štitnjače

Prije zahvata, potrebno je napraviti pregled kod liječnika specijaliste koji se bavi bolestima štitnjače, koji uključuje provjeru relevantnih krvnih parametara te ultrazvučni pregled štitnjače i okolnih struktura, kao i pregled dosadašnje medicinske dokumentacije. Preporuku o operaciji štitnjače definitivno će radi kirurg glave i vrata.

Drugo mišljenje

Kod donošenja velikih odluka, kakva je uostalom i pristanak na operaciju štitnjače, dobro je potražiti drugo mišljenje. Naši specijalisti pregledat će Vašu medicinsku dokumentaciju te ultrazvučno provjeriti strukturu štitnjače. Na temelju dobivenih informacija, razgovarat će s Vama o dostupnim mogućnostima. Dijelu pacijenata mogu se ponuditi drugačiji načini liječenja stanja, a dijelu će se vjerojatno svejedno preporučiti operacija štitnjače.

Termin konzultacija traje duže od uobičajenog specijalističkog pregleda, kako biste dobili informacije o pripremi, provedbi i oporavku nakon operacije štitnjače u našoj ustanovi. Također, predviđeno je vrijeme za sva pitanja koja Vas muče vezano uz veliku promjenu koja Vas čeka.

Operacija štitnjače

Operacija štitnjače u Poliklinici Leptir radi se suvremenom tehnologijom, zbog čega u ustanovi boravite manje od 24 sata. Prije zahvata se obavlja detaljna priprema za operaciju, a Vaša pratnja dobrodošla je biti s Vama i prije i nakon zahvata. Minimalno invazivnim metodama smanjuje se destrukcija tkiva i ubrzava proces oporavka, a kraći boravak u zdravstvenoj ustanovi smanjuje vjerojatnost nelagodnih emotivnih iskustava vezanih za boravak u bolnici. Nakon operacije oporavljat ćete se u udobnosti vlastitog doma, okruženi svojim najdražima.

Zanimaju Vas konzultacije za operaciju štitnjače?

Minimalno invazivnu kirurgiju štitnjače u Poliklinici Leptir od samih početaka radi dr Ante Škaro, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Za narudžbu i više informacija javite se našim medicinskim sestrama na +385 1 3014 923 ili mailom na info@poliklinika-leptir.hr. Sve naše cijene u svakom trenutku provjerite na Cjeniku.