Endokrinološko nutricionistički program liječenja debljine

Poremećaj funkcije štitne žlijezde uzrokuje promjene metabolizma masti, ugljikohidrata, bjelančevina, minerala i vitamina. Rezultat može biti porast tjelesne mase.

Broj pretilih osoba je populacijski sve više u porastu, a time i rizik za pojavu brojnih drugih endokrinih i kroničnih bolesti. Najčešće su šećerna bolest ili dijabetes tipa 2 te kardiovaskularne bolesti.

Neregulirana i povišena razina šećera u krvui potencijalno se razvija u predijabetes,  kao posljedica neadekvatne prehrane, fizičke neaktivnosti, debljine i nasljeđa. Otkriva se testiranjem razine šećera u krvi i glikiranog hemoglobina HbA1c koji je pokazatelj glukoze u krvi u duljem vremenskom razdoblju. Jednostavne promjene u načinu života su prilika za odgodu i nastanka dijabetesa.

Endokrinološki i nutricionistički pregled preporuča se osobama, nakon 40. godine života koje su manje fizički aktivne, pretile, ili s prekomjernom tjelesnom masom, stresnog životnog stila i nepravilnog obrasca prehrane te nasljedno sklone dijabetesu.

Poliklinika Leptir nudi multidisciplinarnu podršku na putu prevencija rezvoja dijabetesa i regulacije tjelesne mase.

Za cjeloviti endokrinološki pregled u Poliklinici Leptir na raspolaganju je liječnik specijalist dr Marin Deškin te  nutricionistkinja Karmen Matković Melki.

Za narudžbu i više informacija javite se na telefon: +385 1 3014 923 ili mailom na info@poliklinika-leptir.hr. Sve naše cijene u svakom trenutku provjerite na Cjeniku.