Darko KatalinićSpecijalist interne medicine, subspecijalist internističke onkologije, subspecijalist hematologije

Ukratko

Prof. dr. sc. Darko Katalinić, dr. med.  ima 20-godišnje međunarodno iskustvo u liječenju internističkih, endokrinoloških i tumorskih bolesti. Doktor znanosti je iz područja molekularne endokrinologije i profesor je Medicinskog fakulteta i Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo. Specijalizirao je internu medicinu, a potom završio i 2 subspecijalizacije: iz internističke onkologije te hematologije i onkologije. U svojoj bogatoj karijeri, usavršavao se u nekoliko inozemnih institucija. Područja njegovog znanstvenog i stručnog interesa su interna medicina, endokrinologija, neuroendokrinologija, hematologija i internistička onkologije.

Životopis

 • Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Rijeci (dr. med.) i doktorirao molekularnu biologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu (dr. sc.). Položio je Europske ispite iz hematologije (EHA-certifikat) i internističke onkologije (ESMO-certifikat)
 • Radio je u Zavodu za endokrinologiju Medicinskog fakulteta i Klinike za internu medicinu KBC-a Sestre Milosrdnice,  Klinici za onkologiju Medicinskog fakulteta i KBC-a Zagreb te u 3 Klinike u SR Njemačkoj
 • Publicirao je više od 200 stručnih i znanstvenih radova, koautor je više sveučilišnih udžbenika i sveučilišnih priručnika iz područja interne medicine, endokrinologije i endokrinološke onkologije, hematologije i internističke onkologije
 • Sudjelovao je u velikom broju znanstveno-istraživačkih i kliničkih studija, te je recenzent više međunarodnih znanstvenih časopisa. Pozvani je predavač na brojnim znanstvenim i stručnim simpozijima i kongresima u inozemstvu
 • Posjeduje njemačke Certifikate iz: Genetičkog savjetovanja, Dobre kliničke prakse za provođenje kliničkih studija i Palijativne medicine
 • Od 2018 g. je izabran za eksperta Europske Komisije za projekte u znanosti i zdravstvu
 • Od 2019 g. je izabran za ambasadora Europskog udruženja za istraživanje raka (EACR)
 • Član je: Kraljevskog medicinskog društva Velike Britanije (RSM), Akademije međunarodnog društva za trombozu i hemostazu (ISTH), Međunarodne akademije za kliničku hematologiju (IACH), Onkološkog savjeta Europskog kardiološkog društva (ESC)
 • Član je: Europskog endokrinološkog društva (ESE), Europskog udruženja za istraživanje raka (EACR), Udruženja za genomsku medicinu (GMA), Društva za molekularno i stanično signaliziranje (MCCS)
 • Član je: Talijanskog društva za hematološku onkologiju (ISHO), Švicarskog društva za medicinsku onkologiju (SGMO), Švicarskog društva za molekularnu hematologiju (SMH), Njemačkog društva za rak (DKG), Njemačkog društva za hematologiju i onkologiju (DGHO)
 • Tečno govori engleski i njemački jezik
Pregled štitnjače

Pregled štitnjače može uključivati ultrazvučni pregled ili punkciju štitnjače, a prije pregleda potrebno je izvaditi krv kako bi se provjerili hormoni.

saznaj više
Ultrazvuk štitnjače

Ultrazvuk (UZV) štitnjače je dijagnostička metoda koja dobro pokazuje građu i veličinu štitnjače, ali i otkriva promjene u štitnjači.

saznaj više
Punkcija štitnjače

Punkcija štitnjače radi se na sumnjivom čvoru kako bi se otkrila kronična upala štitnjače, odnosno priroda čvora (dobroćudan ili zloćudan).

saznaj više

Što kažu pacijenti?

Imate li pitanje ili želite rezervirati termin?