Darko Katalinić

Darko Katalinić, prof. dr. sc. prim.Specijalist interne medicine, subspecijalist internističke onkologije, subspecijalist hematologije

stručni tim dr Darko Katalinic
Edukacija:
 • Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
 • Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Ukratko

Prof. dr. sc. prim. Darko Katalinić, dr. med., ima 22-godišnje međunarodno iskustvo u dijagnostici i liječenju internističkih, endokrinoloških, onkoloških i hematoloških bolesti. Uz doktorat medicine i doktorat znanosti iz područja molekularne endokrinologije, prof. Katalinić je postigao i najvišu stručnu titulu primarijusa, te profesora Medicinskog fakulteta i Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo. Prof. Katalinić je završio 3 specijalizacije: internu medicinu, internističku onkologiju, te hematologiju i onkologiju. Posjeduje njemačke certifikate iz medicinske genetike i kliničkih studija, te europske certifikate iz onkologije (ESMO), hematologije (EHA) i endokrinologije (ESE). U svojoj bogatoj karijeri, usavršavao se u njemačkim i engleskim inozemnim institucijama. Područja njegovog znanstvenog i stručnog interesa su klinička i molekularna endokrinologija, tireoidologija, neuroendokrinologija, internistička onkologija, hematologija i medicinska genetika.

Životopis

 • Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Rijeci (dr. med.) i doktorirao molekularnu biologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu (dr. sc.). Položio je Europske ispite iz internističke onkologije (ESMO-certifikat), hematologije (EHA-certifikat) i endokrinologije (ESE-certifikat).
 • Radio je u Zavodu za endokrinologiju Medicinskog fakulteta i Klinike za internu medicinu KBC-a Sestre Milosrdnice,  Klinici za onkologiju Medicinskog fakulteta i KBC-a Zagreb te na Sveučilišnim Klinikama u Lüdenscheidu, Koblenzu i Herfordu (Njemačka).
 • Publicirao je više od 150 stručnih i znanstvenih radova, koautor je 7 sveučilišnih udžbenika i sveučilišnih priručnika iz područja interne medicine, endokrinologije i endokrinološke onkologije, hematologije i internističke onkologije.
 • Sudjelovao je u 5 znanstveno-istraživačkih i 14 kliničkih studija. Recenzent je 23, a član uređivačkog odbora 13 međunarodnih znanstvenih časopisa. Pozvani je predavač na preko 50 znanstvenih i stručnih simpozija i kongresa u inozemstvu.
 • Imenovan je ekspertom Europske Komisije za projekte u znanosti i zdravstvu, ambasadorom Europskog udruženja za istraživanje raka (EACR) te ambasadorom Društva za hematološku onkologiju (SOHO).
 • Član je: Kraljevskog medicinskog društva Velike Britanije (RSM), Akademije međunarodnog društva za trombozu i hemostazu (ISTH), Međunarodne akademije za kliničku hematologiju (IACH), Savjeta Europskog kardiološkog društva (ESC) za onkologiju i genomiku.
 • Član je: Društva  za hematološku onkologiju (SOHO), Britanske grupe za torakalnu onkologiju (BTOG), Međunarodnog društva za evoluciju medicine i javno zdravstvo (ISEMPH), Međunarodne zajednice za rak (ICC).
 • Član je: Europskog endokrinološkog društva (ESE), Europskog udruženja za istraživanje raka (EACR), Udruženja za genomsku medicinu (GMA), Društva za molekularno i stanično signaliziranje (MCCS), Europske asocijacije za dermatoonkologiju (EADO).
 • Član je: Talijanskog društva za hematološku onkologiju (ISHO), Švicarskog društva za medicinsku onkologiju (SGMO), Švicarskog društva za molekularnu hematologiju (SMH), Njemačkog društva za rak (DKG), Njemačkog društva za hematologiju i onkologiju (DGHO).
 • Tečno govori engleski i njemački jezik
Pregled štitnjače

Pregled štitnjače može uključivati ultrazvučni pregled ili punkciju štitnjače, a prije pregleda potrebno je izvaditi krv kako bi se provjerili hormoni.

saznaj više
Ultrazvuk štitnjače

Ultrazvuk (UZV) štitnjače je dijagnostička metoda koja dobro pokazuje građu i veličinu štitnjače, ali i otkriva promjene u štitnjači.

saznaj više
Punkcija štitnjače

Punkcija štitnjače radi se na sumnjivom čvoru kako bi se otkrila kronična upala štitnjače, odnosno priroda čvora (dobroćudan ili zloćudan).

saznaj više

Što kažu pacijenti?

Imate li pitanje ili želite rezervirati termin?