Darko KatalinićSpecijalist interne medicine, subspecijalist internističke onkologije, subspecijalist hematologije

Ukratko

Docent Katalinić ima osamnaestogodišnje iskustvo u liječenju internističkih, endokrinoloških i tumorskih bolesti. Doktor znanosti je iz područja molekularne endokrinologije. Specijalizirao je internu medicinu, a potom završio i subspecijalizaciju iz internističke onkologije te subspecijalizaciju iz hematologije i onkologije. U svojoj bogatoj karijeri, usavršavao se u hrvatskim, britanskim, norveškim i njemačkim visokim ustanovama. Područja interesa su endokrinologija i neuroendokrinologija, genetičko savjetovanje iz područja nasljednih internističkih i endokrinoloških bolesti te tumorske medicine.

Životopis

 • Školovao se na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci te Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
 • Radio je u Zavodu za endokrinologiju Medicinskog fakulteta i Klinike za internu medicinu KBC- a Sestre Milosrdnice gdje je postigao i doktorat znanosti iz područja molekularne endokrinologije.
 • Radio je u Klinici za onkologiju Medicinskog fakulteta i KBC-a Zagreb kao specijalist interne medicine i subspecijalist internističke onkologije.
 • Dodatnu subspecijalizaciju iz hematologije i onkologije obavio je u SR Njemačkoj.
 • Publicirao preko 150 stručnih i znanstvenih radova, koautor je nekoliko sveučilišnih udžbenika i sveučilišnih priručnika iz područja endokrinologije i endokrinološke onkologije.
 • Sudjelovao je u velikom broju znanstveno-istraživačkih i kliničkih studija, te je recenzent više međunarodnih znanstvenih časopisa iz svog područja ekspertize. Pozvani je predavač na brojnim znanstvenim i stručnim simpozijima i kongresima.
 • Posjeduje njemački Certifikat iz Genetičkog savjetovanja kao i njemački Certifikat Dobre kliničke prakse za provođenje kliničkih studija.
 • Od 2018 g. je izabran za eksperta Europske Komisije za projekte u znanosti i zdravstvu.
 • Od 2019 g. je izabran za ambasadora Europskog udruženja za istraživanje raka (EACR)
 • Član je više domaćih i inozemnih znanstvenih i stručnih društava.
 • Aktivno se služi engleskim i njemačkim jezikom.
Pregled štitnjače

Pregled štitnjače može uključivati ultrazvučni pregled ili punkciju štitnjače, a prije pregleda potrebno je izvaditi krv kako bi se provjerili hormoni.

saznaj više
Ultrazvuk štitnjače

Ultrazvuk (UZV) štitnjače je dijagnostička metoda koja dobro pokazuje građu i veličinu štitnjače, ali i otkriva promjene u štitnjači.

saznaj više
Punkcija štitnjače

Punkcija štitnjače radi se na sumnjivom čvoru kako bi se otkrila kronična upala štitnjače, odnosno priroda čvora (dobroćudan ili zloćudan).

saznaj više

Imao sam problema s hemoroidima četiri godine. Nakon pregleda kod dr. Ivanovića, dogovoren je zahvat HAL-RAR. Operacija je prošla u najboljem redu, a već iduće jutro bio sam otpušten na kućnu njegu. Oporavak je trajao desetak dana. Sada je prošlo šest tjedana od zahvata, i na kontroli se pokazalo da je sve u redu. Zahvaljujem cijelom osoblju, a pogotovo dr. Ivanoviću na profesionalnom i ugodnom pristupu.

Filip Jović

Imate li pitanje ili želite rezervirati termin?