Ante Škarospecijalist otorinolaringologije, kirurg glave i vrata

stručni tim dr Škaro
Edukacija:
  • Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Ukratko

Doktor Škaro ima dvadesetogodišnje medicinsko iskustvo. Specijalizirao je otorinolaringologiju te kirurgiju glave i vrata. Područje posebnog interesa mu je dijagnoza i liječenje štitne žlijezde.

Od 2008. godine djeluje kao ravnatelj prvog privatnog centra za bolesti štitne žlijezde, u kojem je aktivan i danas. U svojoj praksi rado uključuje različite medicinske i nemedicinske stručnjake, u svrhu pružanja cjelovite potpore pacijentima.

Prateći trendove u kirurgiji, u svoj rad uvodi novu kirurški instrument – ultrazvučne škare (ultracision-harmonic scalpel) što omogućava obavljanje minimalno invazivnih operativnih zahvata štitnjače. Tako se postiže manja destrukcija tkiva, brži postoperativni ožiljak, i u konačnici manji postoperativni ožiljak.

Životopis

  • 1969. godine rođen sam u Splitu
  • 1995. godine diplomirao sam na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te time stekao zvanje doktora medicine
  • pripravnički liječnički staž odradio sam u Klinici za tumore u Zagrebu
  • 1997. godine diplomirao sam kao liječnik na Časničkoj školi u Zagrebu
  • 1998. godine u Klinici za tumore u Zagrebu započeo sam specijalizaciju iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata
  • 2002. godine položio sam specijalistički ispit u KB “Sestre Milosrdnice” u Zagreb
  • 2002. godine završio sam tečaj “Ultrazvuk vrata i štitne žlijezde”, Medicinski fakultet i KBC “Zagreb”
  • 2004. godine završio sam tečaj “Course of Endoscopic Endocrine Surgery”, Universita di Pisa, Italy.
  • 1995- 2008. godine radio sam kao kirurg u Službi za kirurgiju tumora glave i vrata, Klinike za tumore u Zagrebu.

Sudionik sam brojnih domaćih i međunarodnih kongresa, te autor i koautor više znanstvenih i stručnih radova i članaka.
Područja posebnog interesa su dijagnosticiranje i liječenje bolesti štitne žlijezde, minimalno invazivna kirurgija štitnjače, kirurgija kožnih promjena i onkokirurgija.
Član sam Hrvatskog Liječničkog Zbora, Hrvatskog društva za ORL i kirurgiju glave i vrata, Hrvatskog onkološkog društva i Europskog društva za endokrinu kirurgiju.
Osnivač sam i voditelj Leptir Grupe, privatnog specijaliziranog centra za štitnjaču u Hrvatskoj, koja počinje s radom u svibnju 2008. godine.

Krvne pretrage

Izvadite krv za liječnički pregled, Metabolic Balance program ili prije operativnog zahvata. Svakim radnim danom, bez najave.

saznaj više
Kirurgija kožnih promjena

Kirurgija kožnih promjena radi se na dva načina- uklanjanje radiofrekvencijskim nožem i uklanjanje klasičnim kirurškim putem.

saznaj više
Operacija štitnjače

Kirurgija štitnjače radi se minimalno invazivnom tehnikom, koja donosi niz prednosti i jamči brži postoperativni oporavak.

saznaj više
Pregled štitnjače

Pregled štitnjače može uključivati ultrazvučni pregled ili punkciju štitnjače, a prije pregleda potrebno je izvaditi krv kako bi se provjerili hormoni.

saznaj više
Ultrazvuk štitnjače

Ultrazvuk (UZV) štitnjače je dijagnostička metoda koja dobro pokazuje građu i veličinu štitnjače, ali i otkriva promjene u štitnjači.

saznaj više
Punkcija štitnjače

Punkcija štitnjače radi se na sumnjivom čvoru kako bi se otkrila kronična upala štitnjače, odnosno priroda čvora (dobroćudan ili zloćudan).

saznaj više

Što kažu pacijenti?

Imate li pitanje ili želite rezervirati termin?