Ante Škarospecijalist otorinolaringologije, kirurg glave i vrata

Ante ćkaro, ravnatelj
Edukacija:
  • Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Ukratko

Doktor Škaro ima dvadesetogodišnje medicinsko iskustvo. Specijalizirao je otorinolaringologiju te kirurgiju glave i vrata. Područje posebnog interesa mu je dijagnoza i liječenje štitne žlijezde.

Od 2008. godine djeluje kao ravnatelj prvog privatnog centra za bolesti štitne žlijezde, u kojem je aktivan i danas. U svojoj praksi rado uključuje različite medicinske i nemedicinske stručnjake, u svrhu pružanja cjelovite potpore pacijentima.

Prateći trendove u kirurgiji, u svoj rad uvodi novu kirurški instrument – ultrazvučne škare (ultracision-harmonic scalpel) što omogućava obavljanje minimalno invazivnih operativnih zahvata štitnjače. Tako se postiže manja destrukcija tkiva, brži postoperativni ožiljak, i u konačnici manji postoperativni ožiljak.

Životopis

  • 1969. godine rođen sam u Splitu
  • 1995. godine diplomirao sam na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te time stekao zvanje doktora medicine
  • pripravnički liječnički staž odradio sam u Klinici za tumore u Zagrebu
  • 1997. godine diplomirao sam kao liječnik na Časničkoj školi u Zagrebu
  • 1998. godine u Klinici za tumore u Zagrebu započeo sam specijalizaciju iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata
  • 2002. godine položio sam specijalistički ispit u KB “Sestre Milosrdnice” u Zagreb
  • 2002. godine završio sam tečaj “Ultrazvuk vrata i štitne žlijezde”, Medicinski fakultet i KBC “Zagreb”
  • 2004. godine završio sam tečaj “Course of Endoscopic Endocrine Surgery”, Universita di Pisa, Italy.
  • 1995- 2008. godine radio sam kao kirurg u Službi za kirurgiju tumora glave i vrata, Klinike za tumore u Zagrebu.

Sudionik sam brojnih domaćih i međunarodnih kongresa, te autor i koautor više znanstvenih i stručnih radova i članaka.
Područja posebnog interesa su dijagnosticiranje i liječenje bolesti štitne žlijezde, minimalno invazivna kirurgija štitnjače, kirurgija kožnih promjena i onkokirurgija.
Član sam Hrvatskog Liječničkog Zbora, Hrvatskog društva za ORL i kirurgiju glave i vrata, Hrvatskog onkološkog društva i Europskog društva za endokrinu kirurgiju.
Osnivač sam i voditelj Leptir Grupe, privatnog specijaliziranog centra za štitnjaču u Hrvatskoj, koja počinje s radom u svibnju 2008. godine.

Krvne pretrage

Izvadite krv za liječnički pregled, Metabolic Balance program ili prije operativnog zahvata. Svakim radnim danom, bez najave.

saznaj više
Hemoroidalne bolesti i proktologija

U Poliklinici Leptir hemoroidalne bolesti tretiramo minimalno invazivnom HAL/RAR metodom. Zahvat se izvodi u općoj anesteziji.

saznaj više
Kirurgija kožnih promjena

Kirurgija kožnih promjena radi se na dva načina- uklanjanje radiofrekvencijskim nožem i uklanjanje klasičnim kirurškim putem.

saznaj više
Pregled štitnjače

Pregled štitnjače može uključivati ultrazvučni pregled ili punkciju štitnjače, a prije pregleda potrebno je izvaditi krv kako bi se provjerili hormoni.

saznaj više
Ultrazvuk štitnjače

Ultrazvuk (UZV) štitnjače je dijagnostička metoda koja dobro pokazuje građu i veličinu štitnjače, ali i otkriva promjene u štitnjači.

saznaj više
Punkcija štitnjače

Punkcija štitnjače radi se na sumnjivom čvoru kako bi se otkrila kronična upala štitnjače, odnosno priroda čvora (dobroćudan ili zloćudan).

saznaj više

Imao sam problema s hemoroidima četiri godine. Nakon pregleda kod dr. Ivanovića, dogovoren je zahvat HAL-RAR. Operacija je prošla u najboljem redu, a već iduće jutro bio sam otpušten na kućnu njegu. Oporavak je trajao desetak dana. Sada je prošlo šest tjedana od zahvata, i na kontroli se pokazalo da je sve u redu. Zahvaljujem cijelom osoblju, a pogotovo dr. Ivanoviću na profesionalnom i ugodnom pristupu.

Filip Jović

Imate li pitanje ili želite rezervirati termin?