Pregled madeža

Madeži su vrlo uobičajena pojava na ljudskom tijelu. Broj i vrsta madeža razlikuje se od osobe do osobe, iako se svi ljudi rađaju bez ijednog na tijelu.

Madeži su zapravo tamne mrljice koje su nisu ništa drugo nego nakupine pigmentiranih stanica. Razlikuju se u veličini, teksturi i boji, a mogu se i mijenjati tijekom vremena.

Pregled madeža se preporučuje ako se madež vidljivo poveća, postane asimetričan, nepravilnih granica i/ili promijeni boju. Također, svakako je potreban pregled madeža u slučaju da madež počne boljeti ili svrbjeti, ako se javi iscjedak ili sukrvica, ili ako se iznenada pojavi novi madež na predjelu gdje ga nije bilo ranije.

Pregled madeža je kratak i vrlo učinkovit dijagnostički postupak. Provodi ga liječnik specijalist pomoću uređaja koji nazivamo dermatoskop. Postupak je u potpunosti bezbolan. Dok se pregled madeža može napraviti u bilo koje doba godine, uklanjanje madeža najbolje je ostaviti za mjesece u kojima je smanjeni udio sunčeve svjetlosti, pogotovo ako je problematičan madež na području koje je izloženije.

Postoji mogućnost da promjena u izgledu upućuje na promjenu u prirodi madeža. Drugim riječima, moguće da je došlo do pojave kožnog tumora. Razlikujemo dobroćudne i zloćudne tumore, koje još nazivamo melanomom.

Kožni tumori se uklanjaju radiofrekvencijskim ili klasičnim kirurškim putem, uz djelovanje lokalne anestezije. Ako nalaz PHD analiza upućuje na melanom, valja i nakon uklanjanja ostati oprezan. Iako se može činiti da je uklanjanjem riješen problem, ipak je riječ o zloćudnom tumoru. Osobe koje su jednom imale tumor češće ga imaju ponovno, i nije nužno da su iste vrste ili prirode.

 

Proljetna akcija!

Ovog proljeća, kod radiofrekvencijskog uklanjanja madeža poklanjamo vam besplatan pregled madeža! Radiofrekvencijsko uklanjanje madeža namijenjeno je uklanjanju kožnih izraslina iznad razine kože. Postupak traje nekoliko minuta i vrši se uz lokalni anestetik, a nakon uklanjanja ostaje mala ranjiva površina. Nakon zarastanja rane, estetski ishod je izvrstan.

Dermatoskopski pregled madeža i radiofrekvencijsko uklanjanje jednog madeža 500,00kn
400,00kn
Dermatoskopski pregled madeža i radiofrekvencijsko uklanjanje dva madeža 700,00kn
600,00kn
Dermatoskopski pregled madeža i radiofrekvencijsko uklanjanje tri madeža 900,00kn
800,00kn

Kožne promjene u razini kože potrebno je ukloniti klasičnim kirurškim putem. Primjenjuje se lokalni anestetik,a po uklanjanju se rana šiva. Šavovi se uklanjanju sedam do četrnaest dana nakon malog zahvata. Ovog proljeća, iskoristite akcijske cijene uklanjanja kirurškom metodom!

Kirurško uklanjanje jednog madeža/kožnog tumora 1.000,00kn
800,00kn
Kirurško uklanjanje dva madeža/kožnih tumora 1.600,00kn
1.400,00kn

 

Zanima Vas pregled i/ili uklanjanje madeža?

Dermatoskopski pregled kožnih promjena te uklanjanje istih radiofrekvencijskim i kirurškim putem u Poliklinici Leptir radi dr Ante Škaro, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Za narudžbu i više informacija javite se našim medicinskim sestrama na +385 1 3014 923 ili mailom na info@poliklinika-leptir.hr. Sve naše cijene u svakom trenutku provjerite na Cjeniku.

 Ostavi komentar