Rujanska akcija: Operacija štitnjače

Posljednjih godina raste broj kroničnih nezaraznih bolesti pa se tako bilježi i porast broja karcinoma.

Rujan je mjesec obilježavanja svjesnosti o karcinomu štitnjače. Vrlo je važna prevencija, stoga ne zaboravite na redovite godišnje ultrazvučne preglede štitnjače nakon 30. godine života. Ukoliko dijagnostičar ultrazvučno utvrdi postojanje sumnjivog čvora, bit ćete upućeni na punkciju čvora kako bi se utvrdila priroda tkiva.

Razlikujemo sljedeće vrste karcinoma štitnjače: papilarni karcinom štitnjače (najčešća vrsta, oko 70% slučajeva), folikularni karcinom štitnjače (oko 20% slučajeva), medularni karcinom štitnjače (oko 6% slučajeva) te anaplastični karcinom štitnjače (oko 3% slučajeva).

Liječenje karcinoma

  • Operativni zahvat. Karcinome štitnjače valja ukloniti kirurškim putem, kako ne bi došlo do progresije bolesti. U ovom slučaju se uklanja cijela štitnjača, a mi prakticiramo minimalno invazivnu metodu. Ovdje je presudno znanje i iskustvo kirurga-operatera.
  • Radioaktivni jod. Manje agresivne vrste karcinoma (papilarni, folikularni) postoperativno se tretiraju radioaktivnim jodom. Mjesec dana nakon operacije radi se terapija unutarnjeg zračenja radioaktivnim jodom u svrhu ablacije preostalog tkiva štitnjače te eventualnih mikrometastaze u limfnim čvorovima ili udaljenim organima.
  • Radioterapija i kemoterapija. Ovakve agresivnije metode tretiranja karcinoma nužne su kod uznapredovalih i agresivnih vrsta karcinoma štitnjače, medularnog i anaplastičnog karcinoma.

Rujanska akcija

U svrhu podizanja svjesnosti o karcinomu štitnjače, pripremljena je prigodna akcija za operacije štitnjače. Promotivne cijene vrijede za sve vrste zahvate i kod svih vrsta indikacija zahvata, ne samo u slučaju karcinoma štitnjače. Operacija se preporučuje i kod dugotrajnih ireverzibilnih stanja koja ne reagiraju na konzervativnu terapiju, poput kronične upalne štitnjače (tireoiditis), dugogodišnje hipertireoze ili drugih strukturalnih promjena na štitnjači (rastući čvorovi, guša).

Uklanjanje jednog režnja štitnjače   18.000,00kn    16.000,00kn
Uklanjanje oba režnja štitnjače         20.000,00kn      18.000,00kn

U Poliklinici Leptir na raspolaganju Vam je multidisciplinaran i iskusan stručni tim. Naši liječnici su specijalisti različitih medicinskih grana, koji surađuju i međusobno se dopunjuju. Kako bi tijek oporavka bio što lakši, tu je naša nutricionistkinja sa savjetima o  prilagodbi prehrane i suplementacije. S našom psihologinjom možete porazgovarati o novonastalom stanju kako biste Vi i Vaša obitelj što lakše prošli ovo iskustvo, a bit će uz Vas i prije te nakon operativnog zahvata.

 

Zanima Vas operacija štitnjače?

Minimalno invazivnu kirurgiju štitnjače u Poliklinici Leptir od samih početaka radi dr Ante Škaro, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Za narudžbu i više informacija javite se našim medicinskim sestrama na +385 1 3014 923 ili mailom na info@poliklinika-leptir.hr. Sve naše cijene u svakom trenutku provjerite na Cjeniku.Ostavi komentar