Komplikacije operacije štitnjače

Komplikacije i rizici postoje kod svakog operativnog zahvata. Prije operacije pacijent se mora informirati o rizicima i komplikacijama te ih prihvatiti, i tako postati aktivan sudionik u operativnom postupku. Što se tiče samog operativnog zahvata, očekivane komplikacije anestezije su umor i pospanost te suhoća grla, dok dio ljudi može iskusiti i glavobolju ili mučninu. Kod velikih operacija, mogući su veći gubici krvi, što može dovesti i do stvaranja ugrušaka. Duža hospitalizacija povezana je s većom vjerojatnošću razvoja infekcija.

Odnose li se navedene komplikacije na operaciju štitnjače u Poliklinici Leptir?
I ne baš.
Na temelju detaljnog upitnika koje ispunjava pacijent (ili skrbnik) te razgovora s liječnikom anesteziologom, anestezija se prilagođava svakom pacijentu kako bi se smanjile neželjene nuspojave. Vrlo je važno i da se pacijent prijavi sva zdravstvena stanja te sva lijekove/sredstva koja uzima, te da se pridržava uputa o ponašanju prije operativnog zahvata. Korištenjem minimalno invazivnih metoda skraćujemo trajanje operativnog zahvata, a krvarenje svodimo na minimum.

Očekivane komplikacije operacije štitnjače  su bolovi i stezanje u vratu, teškoće gutanja, promuklost i  teškoće govora, te teškoće disanja zbog oticanja sluznica. Moguća je privremena reakcija doštitnih žlijezda, što se manifestira trncima i grčevima. Privremene komplikacije prolaze u roku od nekoliko dana do nekoliko tjedana.

Moderna tehnologija u kombinaciji s iskustvom kirurškog tima te aktivnom suradnjom pacijenta jamče vrlo dobar ishod operacije. Pacijenta smo stoga u mogućnosti otpustiti na kućni odmor jutro nakon operacije, u pratnji odrasle osobe, uz upute o postoperativnoj njezi i potrebnim lijekovima.

Predbilježite se kod dr Ante Škare na konzultacije za operaciju štitnjače po 40% nižoj cijeni do 28. veljače 2019., i ostvarite 20 % popusta na operaciju štitnjače!  Javite nam se s povjerenjem na +385 1 3014 923 

Drugo mišljenje – štitnjača s UZV (pregled dokumentacije, UZV i mišljenje) 700,00kn              420,00kn
Uklanjanje jednog režnja štitnjače 18.000,00kn 14.400,00kn
Uklanjanje oba režnja štitnjače 20.000,00kn 16.000,00kn


Ostavi komentar