Darko KatalinićSpecijalist interne medicine, subspecijalist internističke onkologije, subspecijalist hematologije

darko-katalinic
Specijalnost:
 • Dijagnostika i liječenje štitnjače
 • Klinička endokrinologija i endokrinološka onkologija
 • Neuroendokrinologija i endokrinologija stresa
Edukacija:
 • Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Ukratko

Docent Katalinić ima sedamnaestogodišnje iskustvo u liječenju internističkih, endokrinoloških i tumorskih bolesti. Doktor znanosti je iz područja molekularne endokrinologije. Specijalizirao je internu medicinu, a potom završio i subspecijalizaciju iz internističke onkologije te subspecijalizaciju iz hematologije i onkologije. U svojoj bogatoj karijeri, usavršavao se u hrvatskim, britanskim, norveškim i njemačkim visokim ustanovama. Područja interesa su endokrinologija i neuroendokrinologija, te genetičko savjetovanje iz područja nasljednih internističkih i endokrinoloških bolesti te tumorske
medicine.

Životopis

 • Školovao se na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci te Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
 • Radio je u Zavodu za endokrinologiju Medicinskog fakulteta i Klinike za internu medicinu KBC- a Sestre Milosrdnice gdje je postigao i doktorat znanosti iz područja molekularne endokrinologije.
 • Radio je u Klinici za onkologiju Medicinskog fakulteta i KBC-a Zagreb kao specijalist interne medicine i subspecijalist internističke onkologije.
 • Dodatnu subspecijalizaciju iz hematologije i onkologije obavio je u SR Njemačkoj.
 • Publicirao preko 150 stručnih i znanstvenih radova, koautor je nekoliko sveučilišnih udžbenika i sveučilišnih priručnika iz područja endokrinologije i endokrinološke onkologije.
 • Sudjelovao je u velikom broju znanstveno-istraživačkih i kliničkih studija, te je recenzent više međunarodnih znanstvenih časopisa iz svog područja ekspertize. Pozvani je predavač na brojnim znanstvenim i stručnim simpozijima i kongresima.
 • Posjeduje njemački Certifikat iz Genetičkog savjetovanja kao i njemački Certifikat Dobre kliničke prakse za provođenje kliničkih studija.
 • Od 2018 g. je izabran za eksperta Europske Komisije za projekte u znanosti i zdravstvu.
 • Član je više domaćih i inozemnih znanstvenih i stručnih društava.
 • Aktivno se služi engleskim i njemačkim jezikom.
Pregled štitnjače

Prije specijalističkog pregleda razmislite o svim simptomima poremećaja rada štitnjače koje osjećate. Liječnik će vas pitati da ih navedete, kao i dosadašnje bolesti. Također, vjerojatno će se zanimati za vaš životni stil i dnevni tempo, jer je stres povezan s poremećajem rada štitne žlijezde. Liječnik će vas po potrebi uputiti na daljnje pretrage.

saznaj više
Ultrazvuk štitnjače

Jednostavan je i pouzdan pregled tijekom kojega osoba leži na leđima sa zabačenom glavom, dok liječnik ultrazvučnom sondom pregledava vrat u visini štitnjače. Ultrazvuk dobro pokazuje smještaj, građu, veličinu i oblik štitnjače. Također, otkriva promjene u štitnjači, kao što su čvorovi, ciste, upale, tumori.

saznaj više
Punkcija štitne žlijezde sa citološkom obradom

Precizna pretraga tijekom koje liječnik pod kontrolom ultrazvuka uvodi do željenog mjesta na štitnjači tanku iglu. Njome pažljivo uzima djelić sumnjivog tkiva, koje se prosljeđuje na citološku obradu.

saznaj više

Imao sam problema s hemoroidima četiri godine. Nakon pregleda kod dr. Ivanovića, dogovoren je zahvat HAL-RAR. Operacija je prošla u najboljem redu, a već iduće jutro bio sam otpušten na kućnu njegu. Oporavak je trajao desetak dana. Sada je prošlo šest tjedana od zahvata, i na kontroli se pokazalo da je sve u redu. Zahvaljujem cijelom osoblju, a pogotovo dr. Ivanoviću na profesionalnom i ugodnom pristupu.

Filip Jović

Imate li pitanje ili želite rezervirati termin?