Ante Škarospecijalist otorinolaringologije, kirurg glave i vrata

Ante ćkaro, ravnatelj
Specijalnost:
 • Dijagnostika i liječenje štitnjače
 • Minimalno invazivna kirurgija štitnjače
 • Kirurgija kožnih promjena
Edukacija:
 • Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Ukratko

Doktor Škaro ima dvadesetogodišnje medicinsko iskustvo. Specijalizirao je otorinolaringologiju te kirurgiju glave i vrata. Područje posebnog interesa mu je dijagnoza i liječenje štitne žlijezde.

Od 2008. godine djeluje kao ravnatelj prvog privatnog centra za bolesti štitne žlijezde, u kojem je aktivan i danas. U svojoj praksi rado uključuje različite medicinske i nemedicinske stručnjake, u svrhu pružanja cjelovite potpore pacijentima.

Prateći trendove u kirurgiji, u svoj rad uvodi novu kirurški instrument – ultrazvučne škare (ultracision-harmonic scalpel) što omogućava obavljanje minimalno invazivnih operativnih zahvata štitnjače. Tako se postiže manja destrukcija tkiva, brži postoperativni ožiljak, i u konačnici manji postoperativni ožiljak.

Životopis

 • 1969. godine rođen sam u Splitu
 • 1995. godine diplomirao sam na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te time stekao zvanje doktora medicine
 • pripravnički liječnički staž odradio sam u Klinici za tumore u Zagrebu
 • 1997. godine diplomirao sam kao liječnik na Časničkoj školi u Zagrebu
 • 1998. godine u Klinici za tumore u Zagrebu započeo sam specijalizaciju iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata
 • 2002. godine položio sam specijalistički ispit u KB “Sestre Milosrdnice” u Zagreb
 • 2002. godine završio sam tečaj “Ultrazvuk vrata i štitne žlijezde”, Medicinski fakultet i KBC “Zagreb”
 • 2004. godine završio sam tečaj “Course of Endoscopic Endocrine Surgery”, Universita di Pisa, Italy.
 • 1995- 2008. godine radio sam kao kirurg u Službi za kirurgiju tumora glave i vrata, Klinike za tumore u Zagrebu.

Sudionik sam brojnih domaćih i međunarodnih kongresa, te autor i koautor više znanstvenih i stručnih radova i članaka.
Područja posebnog interesa su dijagnosticiranje i liječenje bolesti štitne žlijezde, minimalno invazivna kirurgija štitnjače, kirurgija kožnih promjena i onkokirurgija.
Član sam Hrvatskog Liječničkog Zbora, Hrvatskog društva za ORL i kirurgiju glave i vrata, Hrvatskog onkološkog društva i Europskog društva za endokrinu kirurgiju.
Osnivač sam i voditelj Leptir Grupe, privatnog specijaliziranog centra za štitnjaču u Hrvatskoj, koja počinje s radom u svibnju 2008. godine.

Kirurgija štitnjače

Poliklinika Leptir koristi suvremene tehnike minimalno invazivne kirurgije kod pacijenata s disfunkcijom štitnjače. Ovakva tehnika donosi niz prednosti. Sam operativni zahvat traje kraće. Destrukcija tkiva je manja. Manja je postoperativna bol. Skraćuje se boravak u bolnici. Kraći je postoperativni oporavak.

saznaj više
Otorinolaringologija

Infekcije i problemi s uhom, grlom i nosom čest su problem, i uglavnom se javljaju međusobno povezani. Nešto su češći tijekom hladnijih mjeseci, ali i u periodima povećanog stresa.

saznaj više
Kirurgija kožnih promjena

Kod kirurgije kožnih promjena, koristimo dva načina rada – uklanjanje radiofrekvencijskim nožem, i uklanjanje klasičnim kirurškim putem. Madeži se pregledavaju dermatoskopom, te se po potrebi šalju na citološku i patohistološku obradu.

saznaj više
Pregled štitnjače

Prije specijalističkog pregleda razmislite o svim simptomima poremećaja rada štitnjače koje osjećate. Liječnik će vas pitati da ih navedete, kao i dosadašnje bolesti. Također, vjerojatno će se zanimati za vaš životni stil i dnevni tempo, jer je stres povezan s poremećajem rada štitne žlijezde. Liječnik će vas po potrebi uputiti na daljnje pretrage.

saznaj više
Ultrazvuk štitnjače

Jednostavan je i pouzdan pregled tijekom kojega osoba leži na leđima sa zabačenom glavom, dok liječnik ultrazvučnom sondom pregledava vrat u visini štitnjače. Ultrazvuk dobro pokazuje smještaj, građu, veličinu i oblik štitnjače. Također, otkriva promjene u štitnjači, kao što su čvorovi, ciste, upale, tumori.

saznaj više
Punkcija štitne žlijezde sa citološkom obradom

Precizna pretraga tijekom koje liječnik pod kontrolom ultrazvuka uvodi do željenog mjesta na štitnjači tanku iglu. Njome pažljivo uzima djelić sumnjivog tkiva, koje se prosljeđuje na citološku obradu.

saznaj više

Imao sam problema s hemoroidima četiri godine. Nakon pregleda kod dr. Ivanovića, dogovoren je zahvat HAL-RAR. Operacija je prošla u najboljem redu, a već iduće jutro bio sam otpušten na kućnu njegu. Oporavak je trajao desetak dana. Sada je prošlo šest tjedana od zahvata, i na kontroli se pokazalo da je sve u redu. Zahvaljujem cijelom osoblju, a pogotovo dr. Ivanoviću na profesionalnom i ugodnom pristupu.

Filip Jović

Imate li pitanje ili želite rezervirati termin?