Zdravlje

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja,
tijekom listopada ostvarite 20% popusta na usluge naše psihologinje.

 

Zdravlje

Svjetska zdravstvena organizacija definirala je zdravlje kao stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti. S time na umu, u sklopu Poliklinike Leptir od samih početaka djeluje i savjetovalište Bioleptir. Prvotno je obuhvaćalo samo nutricionizam, a s vremenom se priključuje i psihologija. U sklopu savjetovališta je i bioljekarna s nekoliko vrsta ciljanih proizvoda provjerene kvalitete, namijenjenih tretmanu simptoma s kojima se suočavaju naši pacijenti. Medicina, nutricionizam i psihologija su komplementarne struke, koje surađuju i nadopunjuju se u službi zdravlja.

Nutricionizam

Nutricionizam je primijenjena prirodna znanost koja razmatra odnos čovjeka i hrane, te sve što proizlazi iz tog odnosa. Spada u biokemijsko područje i temelji se na znanjima različitih prirodnih znanosti. Posljednjih 60-ak godina bilježi se značajan porast pojavnosti kroničnih nezaraznih bolesti. Riječ je o zdravstvenim stanjima koje često nastaju kao posljedica neurednog i sjedilačkog stila života. Po prirodi su kronične i zahtijevaju doživotni medikamentozni tretman, prilagodbu životnog stila te nerijetko gubitak tjelesne težine. Nutricionisti stoga uz liječnike imaju značajnu ulogu u liječenju niza suvremenih bolesti. Pomažu savjetima o prehrani i specifičnim dodacima prehrani u svrhu boljeg tretmana pojedinog zdravstvenog stanja. Bogato znanje i razumijevanje staničnih i organskih procesa čini ih važnim čimbenikom u prevenciji i tretmanu bolesti.

Psihologija

Psihologija je znanost o psihičkim procesima i manifestacijama tih procesa u ponašanju, na razini pojedinca i društva. Zdravstvena psihologija je disciplina psihologije koja proučava povezanost tjelesnih i psihičkih procesa te zdravstveno ponašanje, odnosno ponašanje koje ima svrhu očuvanje zdravlja ili tretman bolesti. Svrhovita je kod prevencije kroničnih nezaraznih bolesti te nošenja s novonastalom bolešću, tjelesnim nedostatkom ili hospitalizacijom. Izazovni periodi života mogu ostaviti svoj trag u vidu narušenog zdravstvenog stanja, a narušeno zdravstveno stanje doprinosi teškoćama mentalnog zdravlja. Stoga psiholozi mogu pomoći edukacijom o zdravstvenom stanju, poučavanjem metoda suočavanja sa stresom ili uslugom psihološkog savjetovanja. Suočavanje sa zdravstvenim stanjem je uvijek izazovno stoga je psiholog važna karika u tom procesu, a često i moderator odnosa između liječnika i pacijenata.

Zanima Vas nutricionističko ili psihološko savjetovanje?

Na raspolaganju su Vam nutricionistkinja Karmen Matković Melki i psihologinja Iva Kantolić.

Sve informacije možete dobiti kod naših medicinskih sestara na +385 1 3014 923 ili mailom na nutricionist@poliklinika-leptir.hr ili psiholog@poliklinika-leptir.hr

 

Komplementarne usluge u Poliklinici Leptir

Paket štitnjača & nutricionist (subspec+UZV+ 45min nutricionist) 700,00kn
Paket štitnjača & psiholog  (subspec+UZV+ 45min psiholog) 700,00kn
Nutricionističko savjetovanje vezano uz štitnjaču 200,00kn
Sastav tijela i prehrambene smjernice 250,00kn
Nutricionističko savjetovanje i plan prehrane 350,00kn
METABOLIC BALANCE program mršavljenja 2.000,00kn
Paket krvnih pretraga za METABOLIC BALANCE 530,00kn
Psihološko savjetovanje vezano uz štitnjaču 200,00kn
Psihološko savjetovanje 250,00kn
Psihoedukacija: Tehnike relaksacije (jedan termin) 220,00kn
Psihoedukacija: Tehnike relaksacije (četiri termina) 650,00kn
Paket savjetovanja vezano uz štitnjaču (dva termina N&P) 350,00kn
Program mršavljenja (dva inicijalna termina N&P i praćenje) 800,00kn