AKCIJA: Usluge psihoga

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10. listopada), tijekom listopada ostvarite 20% popusta na sve usluge naše psihologinje.

Važna napomena na početku, psiholozi nisu liječnici (psihijatri) i neće Vam sugerirati lijekove, već će s Vama će razgovarati i raditi aktivnosti u svrhu ostvarenja cilja zbog kojeg ste došli. Bilo to psihoedukacija o zdravstvenom stanju, učenje novih vještina ili rad na neproduktivnim obrascima mišljenja. Glavnu ulogu u ovom procesu ne igra psiholog, već klijent, stoga je važno biti motiviran i naći vrijeme za rad na sebi.

Psihološko savjetovanje vezano uz štitnjaču

U sklopu svakog prvog pregleda u Poliklinici Leptir, možete se kratko savjetovati sa psihologinjom vezano uz svoje zdravstveno stanje. No, možete zakazati i termin od 60 minuta, kako biste prošli sve teme koje Vas zanimaju, u svrhu što bolje prilagodbe na bolesti štitnjače. S problemima štitnjače povezana su neke teškoće tjelesnog, ali i mentalnog zdravlja. Hipertireoza nosi jedan set problema, hipotireoza drugi, a autoimuna bolest štitnjače treći. Naučite više o svom zdravstvenom stanju, a s našom psihologinjom razgovarajte o svemu što Vas zanima, a niste bili u mogućnosti pitati liječnika.

Psihološko savjetovanje 

Svatko od nas se nekad nađe u životnoj situaciji koja je teška i naizgled bezizlazna. U suradnji sa psihologinjom naučite bolje razumijevati vlastite i tuđe postupke, naučite nove vještine nošenja sa stresom i poboljšajte kvalitetu svog života. Velik broj ljudi dođe samo jednom. No, kako se obrasci mišljenja i ponašanja formiraju dugi niz godina, jedan susret uglavnom nije dovoljan za korjenitu i održivu promjenu. Jedan termin savjetovanja traje oko 60 minuta, a na inicijalnom susretu napravi se plan susreta ovisno o razlogu javljanja. Važno je biti motiviran raditi na sebi i odvojiti dovoljno vremena kako bi se dogodila održiva promjena.

Psihoedukacija: Tehnike opuštanja

Današnji tempo života  je brz i ostavlja malo prostora za odmor i regeneraciju. Važno je stoga u svoj životni stil uključiti praktične i efikasne metode opuštanja. Stalna izloženost stresnim situacijama izaziva kemijske i fizičke promjene u tijelu. Pojačan rad srca i pluća, povišen krvni tlak te razina šećera u krvi imaju svoju funkciju u stresnim situacijama koje zahtijevaju tjelesnu aktivnost. No, većinu stresnih situacija proživljavamo u sjedećem položaju, a spomenute promjene ostavljaju trag na tijelu u vidu psihosomatskih simptoma. U njih ubrajamo primjerice glavobolju, nesanicu i probavne smetnje, što u konačnici može voditi razvoju niza kroničnih nezaraznih bolesti. Prepoznajte na vrijeme da je Vašem životu potrebna promjena.

 

Zanima Vas razgovor sa psihologinjom?

Psihološko savjetovanje i psihoedukactivne aktivnosti u Poliklinici Leptir radi psihologinja Iva Kantolić.

Za narudžbu i više informacija javite se našim medicinskim sestrama na +385 1 3014 923 ili mailom na info@poliklinika-leptir.hr. Sve naše cijene u svakom trenutku provjerite na Cjeniku.