AKCIJA: Metabolic Balance® program

Posljednjih godina sve češće čujemo kako se o pretilosti govori kao o epidemiji, pogotovo u urbanim područjima, posebice u zemljama s nižim standardom. Sve je veći broj osoba s prekomjernom tjelesnom težinom kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Nažalost, pretilost se sve učestalije primjećuje i kod djece, što je osobito zabrinjavajuće. Prekomjerna tjelesna težina je zaseban zdravstveni problem, ali je povezana i s razvojem niza kroničnih nezaraznih bolesti.

Indeks tjelesne mase (eng. Body Mass Index, BMI) je rezultat koji se dobije dijeljenjem tjelesne težine (izražene u kilogramima) osobe i kvadrata njegove visine (izražene u metrima). Primjerice, žena visoka 170cm i teška 66kg ima indeks tjelesne mase 22,84 ( 66 / 1.7×1,7). Indeks tjelesne mase veći od 25 upućuje na prekomjernu tjelesnu masu, a veći od 30 upućuje na pretilost.

Većina osoba s prekomjernom tjelesnom masom nam govori kako su tijekom života provodili niz dijeta, ali ništa nije polučilo dugoročni učinak. No, nas to ne iznenađuje. Održiva promjena događa se tek temeljnom promjenom stila života, koja uključuje promjenu prehrane, promjenu percepcije hrane i vlastitog tijela te uključivanje u tjelesnu aktivnost.

 

Metabolic Balance® program

Metabolic Balance® je klinički razvijen program za reguliranje tjelesne težine i zdravlja, a odvija se u četiri faze. Nećete gladovati, već učiti nove navike vezane uz hranu i hranjenje. Program je individualiziran s obzirom na Vašu krvnu sliku, a tijekom cijelog procesa Vas prati certificirani Metabolic Balance® terapeut.

Tijekom studenog ostvarite 15% popusta na Metabolic Balance® program! Javite se našoj nutricionistkinji za više informacija i popis krvnih parametara koji su nužni za kreiranje Vašeg individualiziranog plana. Podsjećamo, uvijek je aktualna promotivna cijena paketa krvnih parametara za Metabolic Balance®, ako se krv vadi u Poliklinici Leptir.

 

Zanima Vas Metabolic Balance®?

Metabolic Balance® terapeutkinja u Poliklinici Leptir je nutricionistkinja Karmen Matković Melki.  

Za narudžbu i više informacija javite se našim medicinskim sestrama na +385 1 3014 923 ili mailom na info@poliklinika-leptir.hr. Sve naše cijene u svakom trenutku provjerite na Cjeniku.